De buren hebben op de Koulaak samen met de familie donderdagavond het diamanten jubileum van Jos Sluyts en Emilienne Boxstaens gevierd.

Jos en Emilienne zijn beiden 82 jaar jong. Ze kennen mekaar al 76 jaar. Jos en Emilienne woonden als kind naast mekaar aan de Koulaak. Tussen haar 12e en 18e verhuisde Emilienne naar Perk in Brabant om er te werken bij een witloofboer. Ze was trouwens ook voorbestemd om met een rijke witloofboer te trouwen.

Emilienne en Jos kozen echter voor hun hart. Op 30 augustus 1952 trouwden ze. Jos en Emilienne kregen 1 zoon Gust. Die huwde met zijn Betty en zij zorgden voor de 2 kleinkinderen Nathalie en Stefanie. Die moeten nu voor de achterkleinkinderen en het viergeslacht gaan zorgen.

Jos was een groot deel van zijn leven actief als zelfstandig reiziger. Emilienne washuishoudster en dienstmeid. Jos was graag bezig in de tuin, Emilienne hield van breien.

De buren hadden donderdagmorgen de woning van het diamanten paar versierd. Van de woning ging het 's avonds in stoet naar de feesttent aan de Koulaak. De buren hadden voor heel wat cadeau's gezorgd.

Jos en Emilienne genoten met volle teugen.